Linkuri accesibilitate

România: primele vaccinuri anti-Covid ar putea sosi înainte de Anul Nou


Începutul campaniei de vaccinare cu produsul Pfizer/BioNTech în Canada, pe 14 decembrie 2020, același vaccin care așteaptă aprobarea pe piața UE.

Primele doze de vaccin anti-Covid-19 ar putea fi livrate în România între Crăciun și Anul Nou, dacă produsul dezvoltat de firmele Pfizer/Biontech este autorizat pe piața UE până pe 23 decembrie, a spus marți seară Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Declarația vine după ce președinta Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, a afirmat la Bruxelles că e posibil ca vaccinarea anti-Covid-19 să înceapă în Uniunea Europeană înainte de sfârșitul anului, ca urmare a anunțului Agenției europene a medicamentelor că încearcă să devanseze data la care va lua o decizie cu privire la vaccinul Pfizer/BioNTec cu opt zile, din 29 în 21 decembrie.

Mai multe: romania.europalibera.org

La București, marți seară, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că inițial va fi vorba de numai 10.000 de doze de vaccin, cu care pot fi vaccinați 5.000 de angajați ai spitalelor, în două tranșe de imunizare.

„Este o tranșă simbolică, dacă vreți, care va fi distribuită în aceeași zi în toate cele 27 de țări membre ale UE” a mai spus Valeriu Gheorghiță care a precizat că în ianuarie, cota de vaccinuri ar urma să crească la 600 de mii de doze. „Ulterior, această cantitate crește de la o lună la alta”, a spus mai Gheorghiță.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG