Linkuri accesibilitate

România se grăbește să iasă din criza politică


Ministrul de finanțe Florin Cîțu, care s-a retras subit din poziția de premier desemnat, joi, 12 martie 2020
Ministrul de finanțe Florin Cîțu, care s-a retras subit din poziția de premier desemnat, joi, 12 martie 2020

În România, partidele parlamentare merg din nou la Cotroceni pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis. De această dată, potrivit G4Media, procedurile ar putea fi accelerate pentru învestirea cât mai rapidă a unui nou guvern liberal, condus de Ludovic Orban, care ar putea fi învestit luni după-amiază.

Ministrul de finanțe interimar, Florin Cîțu și-a explicat joi, 12 martie, decizia de a-și depune subit mandatul de premier desemnat prin faptul că a acceptat nominalizarea doar ca un pas necesar către alegeri parlamentare anticipate, într-un moment în care „erau o soluție agreată de majoritatea partidelor”. „Această variantă nu mai există astăzi”, a scris Cîțu pe Facebook. El s-a retras joi, chiar înainte de votul de învestitură care urma să aibă loc în parlamentul de la București, când a devenit clar că se conturează o majoritate care ar fi sprijinit noul guvern și ar fi torpilat planul președintelui Klaus Iohannis de a provoca anticipatele.

Anticipatele au devenit improbabile din cauza crizei cauzate de coronavirusul de tip nou, presa speculând că Iohannis și-ar dori acum un alt guvern, care să poată guverna până la alegerile la termen, de la sfârșitul anului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG