Linkuri accesibilitate

România: Starea pacientei care a ars în timpul unei intervenții chirurgicale este gravă


Spitalul Floreasca din București

În România, starea de sănătate a pacientei care a ars în timpul unei intervenții chirurgicale la Spitalul Floreasca din București este gravă, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, citat de agenția Mediafax. Incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu o substanță pe care instrucțiunile aparatului o interziceau. „Colegiul medicilor s-a autosesizat, iar Corpul de Control al Ministerului Sănătății are un control în curs, avem date despre el. Însă nu furnizez informații preliminare care să orienteze o soluție”, a declarat Horațiu Moldovan la Spitalul Floreasca.

Întrebat de ce Spitalul Floreasca a anunțat Ministerul Sănătății după câteva zile de la producerea incidentului, Moldovan a spus: „Nu pot să răspund. E una dintre problemele care se relevă în această situație”.

„Nu putem vorbi de vină din poziția în care suntem în acest moment. Vorbim despre fapte, interpretarea lor, înțelegerea fenomenului și când vom avea concluzii, vom vorbi mai departe”, a mai spus reprezentantul Ministerului Sănătății din România.

XS
SM
MD
LG