Linkuri accesibilitate

România: trei din șase persoane diagnosticate cu COVID-19 sunt vindecate


Romania - Imagini din interiorul laboratorului de genetica moleculara, acolo unde se fac testele pentru determinarea prezentei sau absentei SARS-CoV-2, virus ce poate declansa boala Covid-19, in cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr.

Trei din cele șase persoane diagnosticate cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României au fost declarate vindecate.

Primul caz depistat în țară, bărbatul din județul Gorj, a fost externat.

Ceilalți doi pacienți, femeia în vârtă de 38 de ani și bărbatul în vârstă de 48 de ani, internați într-un spital din Timișoara, au fost declarați vindecați după ce două teste efectuate la intervale de 24 de ore au avut rezultat negativ. Aceștia vor rămâne, totuși, sub supraveghere medicală până în momentul externării lor.

În acest moment, mai sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu infecție cu COVID-19 (coronavirus) în centre medicale specializate în tratarea bolilor infecțioase din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, iar evoluția acestora este monitorizată permanent de personal medical.

La nivel național se află în carantină 35 persoane, pentru alte 11.731 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu. Mai multe, aici.

XS
SM
MD
LG