Linkuri accesibilitate

România: se redeschid școlile cu prezența fizică a elevilor


România: Videoconferinta la ministerul Educatiei cu membrii inspectoratelor scolare judetene legat de redeschiderea scolilor din 8 februarie 2021. Joi 4 februarie 2021. Inquam Photos / George Calin

În România se redeschid școlile în funcție de categoria epidemiologică în care se află fiecare zonă. Vinerea trecută, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, că în prezent 149 din cele 3.181 de localităţi din România sunt în scenariul roşu, 903 în scenariul galben, iar restul sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că de luni vor merge la școală toți elevii. Continuă să fie în vigoare regulile de protecție sanitară împotriva pandemiei de coronavirus: distanțarea socială, acolo unde este fizic posibili, masca de protecție, dezinfectarea constantă și aerisirea claselor. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a precizat că profesorii și copiii cu simptome de Covid vor fi testați în cabinete medicale din școli sau în izolator, în cazul copiilor dacă au acceptul scris al părinților.

Mai multe: romania. europalibera.org

Școlile din București vor fi redeschise luni după "scenariul galben", adică vor merge fizic la școală doar copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale. Vor fi însă cinci unități de învățământ care vor continua cursurile online, a anunțat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG