Linkuri accesibilitate

Roskomnadzor spune că a decis să aplice „măsuri coercitive” împotriva mai multor companii IT străine


Logo-ul TikTok având ca fundal drapelul Rusiei
Logo-ul TikTok având ca fundal drapelul Rusiei

Agenția de reglementare a mass-media din Rusia, Roskomnadzor, a decis să aplice „măsuri coercitive” împotriva mai multor companii IT străine, printre care TikTok, Telegram, Zoom, Discord și Pinterest, pentru încălcarea legislației ruse.

„Companiile de mai sus nu respectă procedura de ștergere a informațiilor interzise și principalele obligații stabilite de legea federală”, se arată într-un comunicat publicat în 19 august de Roskomnadzor.

Comunicatul precizează că măsurile vor fi în vigoare până companiile încep să respecte regulile și legea.

În ultimele luni, tribunalele rusești au amendat Google, Facebook, Twitter, Twitch, WhatsApp, Telegram și TikTok în privința datelor personale și pentru că au refuzat să șteargă conținut declarat interzis de legile rusești.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat platformele social media și alte companii IT din străinătate că încalcă legile referitoare la internet din Rusia. El dorește să forțeze firmele străine să-și deschidă birouri în Rusia și să-și stocheze datele local.

Mulți critici acuză autoritățile ruse că încearcă să pună căluș nemulțumirilor prin impunerea de reguli mai stricte companiilor care pun la dispoziție conținut pe internet.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG