Linkuri accesibilitate

Rușii vorbesc despre sabotaj în cazul exploziilor de la depozitul de muniție din Crimeea


Un depozit cu muniție al armatei ruse situat în nordul Crimeei a explodat pe 16 august, a declarat Ministerul rus al Apărării, rănind cel puțin două persoane și determinând evacuarea a mii de locuitori din apropiere. Ministerul susține că explozia a fost produsă de un sabotaj.

Presa locală informează despre o a doua explozie la o substație electrică din apropiere, în districtul Djankoi din peninsula ocupată de Rusia la Marea Neagră. Nu se știe dacă există vreo legătură între cele două incidente, care au avut loc aproximativ în același timp. Oficialii ucraineni au evitat să revendice în mod public sau direct responsabilitatea pentru incidente, dar unii par să sugereze că Kievul a fost implicat.

New York Times a citat un „oficial ucrainean de rang înalt” anonim care a declarat că o unitate militară ucraineană de elită care opera în spatele liniilor inamice este răspunzătoare de aceste explozii. Andri Iermak, șeful biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că forțele armate

Mihailo Podoliak, un alt consilier important al lui Zelenski, a numit ultimele explozii ca fiind un avertisment că „Crimeea ocupată de ruși înseamnă depozite, explozii și un risc ridicat de moarte pentru invadatori și hoți”.

Videoclipurile și fotografiile postate pe Telegram și pe alte rețele de socializare au arătat o serie de explozii și explozii în zonă, nu departe de granița administrativă cu regiunea Herson din Ucraina continentală, ocupată în prezent de forțele rusești. Serghei Axionov, guvernatorul numit de Rusia pentru peninsulă, a declarat că două persoane au fost rănite și că aproximativ 3.000 de oameni au fost evacuați dintr-un sat din apropiere. Incidentele au avut loc la aproximativ o săptămână după ce mai multe explozii petrecute într-o bază aeriană rusă Saki au distrus mai multe avioane de război rusești.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG