Linkuri accesibilitate

Rusia începe exerciții militare de amploare cu China, India și alte țări


Rusia a început exerciții militare de amploare în estul țării, la care participă forțe din China - o dovadă a legăturilor tot mai strânse în domeniul apărării dintre Moscova și Beijing, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza războiului din Ucraina.

Exercițiul Vostok 2022 are loc în diferite zone din Orientul Îndepărtat al Rusiei și din Marea Japoniei și implică peste 50 000 de soldați, peste 5000 de unități de armament, inclusiv 140 de avioane și 60 de nave de război, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Exercițiul, care se va încheia pe 7 septembrie, implică, de asemenea, trupe din India, Laos, Mongolia, Nicaragua, Siria și mai multe foste țări sovietice.

India continuă să-și sublinieze neutralitatea față de războiul Rusiei din Ucraina, afirmând că menține relații bune atât cu Occidentul, cât și cu Moscova.

China a refuzat să critice în mod clar războiul Rusiei din Ucraina, acuzând Statele Unite și NATO că au provocat Moscova și a condamnat sancțiunile occidentale impuse Moscovei.

Rusia, la rândul său, a sprijinit puternic China în contextul tensiunilor cu Statele Unite care au urmat unei vizite recente în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut recent o paralelă între sprijinul acordat de SUA Ucrainei și călătoria lui Pelosi în Taiwan, acuzând că ambele fac parte din presupusele eforturi americane de a favoriza instabilitatea globală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG