Linkuri accesibilitate

Rusia și-a intensificat ofensiva în Donbas. Zelenski: situația este „extrem de dificilă”


Un tanc ucrainean avariat este transportat în afara liniei frontului, în apropiere de orașul Kramatorsk, regiunea Donețk, 24 mai 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că situația din Donbas este „extrem de dificilă”, în timp ce Rusia și-a intensificat asaltul în estul Ucrainei. „Toată puterea armatei ruse, pe care încă o mai are, a fost aruncată în atac”, a declarat Zelenski în discursul său nocturn din 24 mai. Forțele rusești urmăresc să distrugă totul în Liman, Popasna, Severodonețk și Sloveansk, a spus el, cerând din nou țărilor occidentale să furnizeze mai multe arme grele Ucrainei.

Ministerul ucrainean al apărării a declarat că Rusia și-a intensificat semnificativ atacurile în regiunea Donbas din estul Ucrainei, angrenând forțe considerabile.

Purtătorul de cuvânt Oleksandr Motuzeanik a spus că invazia Rusiei din Ucraina se află în faza cea mai activă de la începutul ei pe 24 februarie. Potrivit lui, trupele rusești încearcă să încercuiască orașul Severodonețk și să pătrundă în Bahmut. Rusia și-a intensificat, de asemenea, ofensiva asupra orașului Liman, dar sunt puține informații despre cum decurg luptele.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG