Linkuri accesibilitate

Rusia a blocat portalul SoundCloud, invocând răspândirea de „informații false”


Autoritățile de reglementare din Rusia au blocat pagina de web a aplicației de streaming de muzică SoundCloud, invocând „informații false” despre războiul din Ucraina.

Televiziunile de știri rusești TASS și Interfax au declarat pe 2 octombrie că autoritatea de supraveghere a comunicațiilor Roskomnadzor a blocat site-ul la cererea biroului procurorului general.

„Roskomnadzor a restricționat accesul la serviciul SoundCloud în legătură cu plasarea de materiale care conțin informații false cu privire la natura operațiunii militare speciale pe teritoriul Ucrainei”, a declarat autoritatea de reglementare, citată de Interfax.

Potrivit unor informații de presă, ordinul a afectat doar siteul SoundCloud; versiunea mobilă a aplicației este, în continuare, accesibilă în Rusia.

De la invazia din 24 februarie a Ucrainei, oficialii ruși și-au intensificat eforturile de cenzurare a informațiilor și a criticilor legate de război. Legiuitorii au adoptat o lege la scurt timp după invazie care incriminează „distribuirea de informații false” despre forțele armate ruse, iar procurorii au acuzat zeci de persoane.

Autoritatea de reglementare a restricționat accesul la Twitter și a interzis Facebook și Instagram.

Nu sunt clare motivele pentru care autoritățile au luat această măsură împotriva SoundCloud. Cu toate acestea, unele materiale din presă afirmă că emisiunile difuzate de serviciul rusesc al RFE/RL ar putea fi motivul principal.

SoundCloud în Rusia era folosit nu numai de mass-media, ci și de muzicieni independenți, autori de podcasturi și alții.

După invazie, Procuratura Generală a cerut ca SoundCloud și alte platforme de podcasturi să elimine podcasturile realizate de site-ul de știri independent Mediazona și producțiile legate de război ale BBC, Kholod, Doxa și ale altor media.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG