Linkuri accesibilitate

Rusia a fost de acord să deschidă trei coridoare umanitare în Ucraina


La Mariupol, 27 martie 2022

Președintele Volodimir Zelenski a calificat asaltul Rusiei asupra orașului-port ucrainean Mariupol drept „o crimă împotriva umanității”, în timp ce delegațiile rusă și ucraineană au purtat discuții față în față la Istanbul, primele de acest fel în mai mult de două săptămâni.

„Ceea ce fac trupele rusești la Mariupol este o crimă împotriva umanității, care se întâmplă în fața ochilor întregii planete, în timp real”, a spus Zelenski în fața parlamentului danez, într-o alocuțiune video, marți, 29 martie.

Mariupol a fost bombardat fără încetare de forțele rusești de la începutul invaziei lansate Moscova în urmă cu mai bine de o lună, iar situația din orașul care avea o populație de 400.000 înainte de război a fost descrisă ca fiind „apocaliptică”.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că Rusia a fost de acord să deschidă trei coridoare umanitare, inclusiv unul la Mariupol, pentru a permite civililor să scape din zonele de luptă, dar nu era clar câți dintre zecile de mii de oameni blocați în oraș vor putea ieși.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG