Linkuri accesibilitate

Rusia a lovit o rafinărie în Ucraina, după ce i-a fost incendiat un depozit petrolier


Incendiul din zorii zilei de 25 aprilie, la un depozit petrolier din orașul rusesc Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina
Incendiul din zorii zilei de 25 aprilie, la un depozit petrolier din orașul rusesc Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina

Rusia spune că forțele sale au lovit instalații militare ucrainene și rafinăria de petrol Kremenciug, la nord-vest de Dnipro. Anunțul din 25 aprilie al ministerului rus al apărării a survenit la scurt timp după ce un incendiu puternic a fost înregistrat la o instalație de stocare a petrolului din orașul rusesc Briansk, în apropiere de granița cu Ucraina.

Reuters relatează că nu există vreun indiciu imediat că incendiul ar fi legat de războiul din Ucraina, deși oficialii ruși au declarat săptămâna trecută că elicopterele ucrainene au lovit clădiri rezidențiale și au rănit șapte persoane în zonă.

O captură de ecran de pe rețelele de socializare, înfățișând incendii la o instalație de depozitare a petrolului din Briansk, 25 aprilie 2022.
O captură de ecran de pe rețelele de socializare, înfățișând incendii la o instalație de depozitare a petrolului din Briansk, 25 aprilie 2022.

Într-un comunicat, ministerul rus al situațiilor excepționale a spus că incendiul a izbucnit loc la o instalație deținută de compania de conducte petroliere Transneft, în jurul orei 2:00, ora Moscovei.

Briansk este un centru administrativ la 154 km (96 mile) nord-est de granița cu Ucraina, în apropierea regiunilor Sumî și Cernihov.

Incidentul a avut loc în timp ce invazia rusească în Ucraina, pe care Rusia o numește „operațiune specială” a intrat în cea de-a treia lună.

Într-o primă fază a invaziei, Rusia nu a reușit să cucerească Kievul sau alt mare oraș, suferind mari pierderi în apropiere de capitale ucraineană, iar apoi s-a retras și regrupat pentru o ofensivă în est cu scopul ocupării Donbasului și creării unei punți terestre până în Crimeea anexată în 2014.

Ministerul britanic al apărării, care monitorizează luptele, a spus la 25 aprilie că Rusia a făcut „progrese minore” în ofensiva sa din Donbas din cauza problemelor de aprovizionare a trupelor, dar și pentru că este ținută în loc de apărătorii ucraineni din orașul Mariupol.

Apărarea din Mariupol a „epuizat multe unități rusești și le-a redus eficiența luptei”, iar decizia Kremlinului de a asedia combinatul siderurgic Azovstal unde s-au baricadat forțele ucrainene înseamnă că multe unități rusești vor trebui să rămână în oraș și nu vor putea fi redistribuite în alte părți ale Ucrainei.

Mariupol: un oraș cândva prosper din Ucraina, transformat in cimitir
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:13 0:00

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG