Linkuri accesibilitate

Rusia anulează un concert rock după ce solistul a dedicat un cântec colegilor care au fugit


Rusia a anulat spectacolul unui grup rock la un festival din Moscova, după ce solistul a dedicat un cântec altor artiști care au fugit din țară în urma invaziei din Ucraina.

Solistul trupei Splin, Aleksandr Vasilyev, a confirmat pentru Kommersant că grupul său nu va cânta la concertul din 26 august care urma să aibă loc pe un stadion din capitala rusă.

Rusia a anulat zeci de spectacole în întreaga țară ale artiștilor care îndrăznesc să își exprime dezaprobarea față de invazia din februarie a Ucrainei, pentru a evita ca aceștia să influențeze populația și să slăbească sprijinul pentru război. Mai mulți artiști au ales în mod voluntar să părăsească țara sau să își întrerupă turneele de la lansarea invaziei.

Kommersant a remarcat că anularea concertului Splin diferă de alte cazuri, deoarece Vasiliev nu a făcut nicio mențiune despre războiul din Ucraina sau despre conducerea Rusiei.

Urcând pe scena din Voronej, în centrul Rusiei, la 20 august, solistul Splin, Aleksandr Vasiliev, le-a declarat celor prezenți că este o plăcere să vadă atât de mulți oameni care „dau dovadă de milă, compasiune, umanitate și care nu acceptă cruzimea, violența și crima”.

El a dedicat apoi piesa de succes, Vhoda Net (No Exit), altor grupuri rock ai căror membri au fugit din țară la începutul acestui an, spunând că speră ca aceștia să se întoarcă „ca să putem cânta pentru voi aici”.

Interpretarea lui Splin a fost eliminată din înregistrarea difuzată online și postată pe internet, iar zvonurile privind anularea grupului la concertul din 26 august au început să circule în curând. Splin urma să fie una dintre atracțiile concertului de la Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG