Linkuri accesibilitate

Rusia ar fi cazat ofițeri FSB în apartamentele nelocuite din Hersonul ocupat


Protestatari în fața trupelor rusești în timpul unui miting împotriva ocupației rusești pe o stradă din Herson, 14 martie 2022
Protestatari în fața trupelor rusești în timpul unui miting împotriva ocupației rusești pe o stradă din Herson, 14 martie 2022

Rusia ar găzdui membri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) în apartamentele private abandonate din regiunea controlată de Moscova din sudul Ucrainei, potrivit unui oficial local.

Rusia a obținut controlul asupra Hersonului, situat la nord de Crimeea anexată, la scurt timp după ce a lansat invazia Ucrainei în luna februarie și a instalat ulterior o administrație favorabilă Moscovei. Războiul a determinat mii de locuitori locali să fugă din Herson spre teritoriul controlat de Ucraina. Acum, pentru a ajuta la menținerea controlului asupra regiunii, Rusia plasează ofițeri FSB aduși în apartamentele aparținând celor care au fugit, potrivit lui Serhi Hlan, adjunctul șefului consiliului regional din Herson în exil.

Hlan a declarat că ofițerii FSB și familiile lor stau, în principal, în hoteluri din orașul Herson, capitala regiunii cu același nume, dar caută condiții mai „confortabile”. FSB întocmește o listă de apartamente ai căror proprietari ar fi putut fugi definitiv, pentru a le folosi la găzduirea ofițerilor și a familiilor acestora, a spus el. Din cauza conflictului în curs de desfășurare din Kherson, RFE/RL nu a putut confirma imediat afirmațiile lui Hlan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG