Linkuri accesibilitate

Rusia ar fi confiscat peste 120 de milioane de dolari de la Google


Pagina de start a Google pe ecranul unui laptop în care se reflectă logo-ul autorității de reglementare a comunicațiilor de stat din Rusia, Roskomnadzor
Pagina de start a Google pe ecranul unui laptop în care se reflectă logo-ul autorității de reglementare a comunicațiilor de stat din Rusia, Roskomnadzor

Executorii judecătorești ruși ar fi confiscat peste 7,7 miliarde de ruble (123,2 milioane de dolari) de la Alphabet, compania mamă a Google, pe care aceasta a fost obligată să le plătească drept amendă pentru cifra sa de afaceri.

Agențiile de știri rusești au relatat pe 26 mai că numele Google a dispărut din registrul debitorilor Serviciului federal rus al executorilor judecătorești (FSSP), concluzionând că acest lucru ar însemna că amenda a fost achitată.

Nici Google, nici FSSP nu au făcut comentarii.

Divizia rusă a Google a declarat săptămâna trecută că intenționează să-și anunțe falimentul după ce autoritățile i-au blocat contul bancar, ceea ce a făcut imposibilă plata personalului și a furnizorilor. Serviciile gratuite, precum motorul de căutare al companiei și YouTube, au continuat să funcționeze.

Decizia de a amenda Google a fost luată de un tribunal de la Moscova în decembrie anul trecut pentru ceea ce instanța a numit eșecul repetat al companiei de a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal. Amenda urma să fie calculată ca procent din veniturile anuale ale Google.

Președintele Vladimir Putin a acuzat platformele de socializare și alți giganți din domeniul tehnologiei că încalcă legile țării privind internetul și a inițiat un demers pentru a forța firmele străine să deschidă birouri în Rusia și să stocheze datele personale ale rușilor pe teritoriul său.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG