Linkuri accesibilitate

Rusia atacă Harkovul și întrerupe curentul electric. Lupte violente în Herson


Un soldat ucrainean arborează un drapel național pe însemnul pe care scrie „Donețk Oblast”, situat pe granița simbolică între zonele Harkov și Donețk, Ucraina, 20 septembrie 2022

Rachetele rusești lansate asupra Harkovului, al doilea oraș ucrainean ca mărime, au lovit peste noapte un triaj de cale ferată și au întrerupt alimentarea cu energie electrică a peste 18 000 de gospodării, au anunțat oficialii pe 28 septembrie.

Guvernatorul orașului Harkov, Oleh Sinehubov, spune că forțele rusești au tras cu rachete S-300, concepute ca arme antiaeriene, dar care acum sunt adesea reproiectate pentru a lovi infrastructura civilă din orașele ucrainene.

Serviciul regional de urgență din Harkov a declarat că exploziile au distrus un transformator electric și au lovit un atelier. Nu au fost ănregistrate victime, dar compania regională de electricitate a declarat că 18.500 de clienți din cartierele Șevcenkivski, Holodnoghirski și Novobavarski din oraș au rămas fără electricitate.

Atacul s-a petrecut la exact o săptămână după altul similar care a lovit un depou de marfă feroviar din apropiere, precum și blocuri rezidențiale.

Lupte grele continuă, de asemenea, în regiunea Herson, a declarat Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic de informații din 28 septembrie, precizând că forțele militare rusești de pe malul drept al râului Dnipro, rămân vulnerabile la atacurile ucrainene.

Serviciile secrete britanice au mai spus că Rusia își folosește forțele pentru a-și continua încercările insistente de a avansa în apropiere de Bakhmut, în Donbas, în ciuda faptului că se confruntă cu presiuni severe pe flancurile sale nordice și sudice.

Acest confruntări au loc în zilele în care oficialii americani au declarat că Washingtonul pregătește un nou pachet de arme de 1,1 miliarde de dolari pentru Ucraina, care va fi anunțat în curând.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG