Linkuri accesibilitate

Rusia avertizează împotriva „oricărui amestec extern” în alegerile din R.Moldova


Ministerul afacerilor externe de la Moscova

Rusia continua să avertizeze împotriva unui presupus amestec extern în alegerile prezidențiale din R. Moldova – campanie care a început încă înainte de primul tur al scrutinului, pe 1 noiembrie.

Miercuri, 11 noiembrie, ministerul rus de externe a spus că urmărește cu atenție pregătirile pentru turul doi de scrutin și că se pronunță împotriva „oricărui amestec extern” în procesul electoral intern al Republicii Moldova, deși chiar Moscova și-a exprimat sprijinul pentru președintele pro-rus Igor Dodon.

Într-un „comentariu” difuzat miercuri pe site-ul său, ministerul rus de externe mai afirmă că, în primul tur de scrutin, a fost atestată „transportarea în masă a alegătorilor la secțiile de votare cu un număr fără precedent din țările Europei Occidentale și Statele Unite pe fundalul blocării prin forță a participării la vot a cetățenilor moldoveni care locuiesc în Transnistria”.

Pe 1 noiembrie, în diaspora a participat la vot un număr record de aproape 150 de mii de alegători moldoveni, marea majoritate votând pentru candidata proeuropeană Maia Sandu. Dar Comisia Electorală Centrală nu a înregistrat plângeri privind „transportarea organizată” a alegătorilor la secțiile de votare.

Din cauza acestei participări ridicate, ministerul de externe de la Chișinău a anunțat luni că într-o serie de țări, a mutat centrele de votare în spații mul mai mari. Totodată a fost mărit și numărul de buletine de vot.

Vezi comentarii (8)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG