Linkuri accesibilitate

Rusia continuă bombardamentele în Donețk. Ucraina ripostează în Luhansk


Rusia continuă să bombardeze orașele Sloviansk și Kramatorsk

Forțele rusești se concentrează asupra mai multor mici localități din apropierea orașelor mai mari Sloviansk și Kramatorsk, din provincia Donețk, în timp ce își continuă campania de capturare a întregii zone centrale a Ucrainei din Donbas, în estul țării, afirmă un raport al serviciilor secrete britanice.

Observațiile vin pe fondul unor informații neconfirmate potrivit cărora forțele ucrainene au ripostat în provincia vecină Luhansk - care a fost capturată anterior de trupele rusești -, posibil folosind rachetele HIMARS furnizate recent de Statele Unite. Forțele rusești și-au îndreptat atenția asupra capturării întregii regiuni Donbas, formată din provinciile Donețk și Luhansk, nereușind să cucerească Kievul în primele zile ale războiului.

Oficialii ucraineni raportează bombardamente masive ale Rusiei asupra orașelor și localităților din întreaga regiune. În orașul Ceasiv Iar din estul țării, șeful administrației militare regionale din Donețk a declarat că numărul persoanelor ucise de bombardarea în weekend a unui bloc de apartamente a crescut la 45.

În provincia Luhansk, Andrei Marociko, un oficial al grupului separatist susținut de Rusia care se autointitulează Republica Populară Luhansk, a declarat că armata ucraineană a folosit sistemul de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), furnizat de SUA, pentru a lovi mai multe așezări din regiune. Guvernul ucrainean nu a comentat dacă rachetele HIMARS recent primite au fost folosite în vreun atac.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG