Linkuri accesibilitate

Rusia a raportat peste 40 de mii de noi cazuri de infectare cu COVID-19


Rusia a raportat sâmbătă 40.251 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la începutul pandemiei. Grupul de lucru al guvernului de la Moscova pentru coronavirus a raportat 1.160 de decese legate de virus, cu trei mai puțin de recordul zilnic de 1.163 stabilit cu o zi înainte. Rusia va intra într-un lockdown parțial la nivel național în prima săptămână a lunii viitoare, în timp ce Moscova a reimpus o blocare parțială din 28 octombrie.

Doar magazinele esențiale, cum ar fi farmaciile și supermarketurile, au permis să rămână deschise. Autoritățile au dat vina pe creșterea infecțiilor cu coronavirus în Rusia ca și în alte părți ale Europei de Est, în mare parte, pe seama ratei scăzute de vaccinare.

În China, autoritățile sanitare testează pentru a cincea oară întreaga populație din Lanzhou, un oraș de 3,7 milioane de locuitori și capitala provinciei de nord-vest Gansu, după ce au detectat noi infecții cu transmitere locală pe 29 octombrie, scrie agenția de știri de stat Xinhua. La începutul săptămânii, guvernul comunist chinez a impus o interdicție strictă pentru Lanzhou, ca răspuns la un nou focar de virus.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG