Linkuri accesibilitate

Rusia critică intenția SUA de a impune noi sancțiuni legate de dosarul Navalnîi


Statele Unite pregătesc noi sancţiuni împotriva Moscovei, pe care o acuză că l-a otrăvit pe opozantul rus Alexei Navalnîi, a anunţat duminică Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden.

Condamnat în februarie la doi ani şi jumătate de închisoare pentru un dosar de fraudă din 2014 - despre care el, ONG-urile şi numeroase capitale occidentale susţin că este politic - opozantul Alexei Navalnîi este încarcerat de la începutul lui martie. A fost arestat în ianuarie şi judecat în scurt timp, la revenirea sa la Moscova, după cinci luni de convalescenţă în Germania, unde se recupera după ce fusese ținta unui tentative de otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok, atentat pus de Navalnîi pe seama Kremlinului.

Reacționând la anunțul consilierului american pentru securitate, ambasadorul Rusiei la Washinton, Anatoli Antonov a declarat că „nu este semnalul aşteptat după summitul de la Geneva", dintre președintii Biden și Putin, desfășurat pe 16 iunie.

În timpul summitului , cei doi lideri şi-au afişat dorinţa de a aplana tensiunile. Revenirea la posturile lor a ambasadorilor rus şi american a fost anunţată miercuri chiar de președintele rus Vladimir Putin după discuțiile cu Biden.
Ambasadorul rus la Washington, rechemat în martie pentru consultări, s-a întors duminică în Statele Unite, unde îşi va relua postul.

XS
SM
MD
LG