Linkuri accesibilitate

Rusia expulzează 20 de diplomați cehi, ca reacție la acțiunile Pragăi


Praga: protest în fața ambasadei Rusiei, după ce ofițeri GRU au fost acuzați de implicare în explozia de la un depozit de armament, in 2014. Pe pancartă este scris „Pentru libertatea voastră și a noastră”. 18 aprilie 2021.

Rusia a expulzat 20 de diplomați cehi ca reacție la decizia similară a Cehiei care a expulzat 18 diplomați ruși, acuzați de spionaj. Praga a acuzat ofițeri sud acoperire a serviciului de informații militar GRU de implicare în explozia de la un depozit de armament din 2014, acuzație respinsă de Moscova drept „absurdă” dar și drept dovada faptului că Praga stă sub influența Washingtonului.

Acest scandal diplomatic are loc pe fundalul creșterii tensiunilor create de manevrele militare masive ale Rusiei la granița cu Ucraina și în peninsula Crimeea dar și al deciziei Statelor Unite de a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei după ce a expulzat 10 diplomati, acuzați de amestec într-un amplu atac cibernetic asupra instituțiilor federale și de amestec în alegerile prezidențiale din 2020.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG