Linkuri accesibilitate

Autoritățile ruse declară „indezirabile” patru organizații ale lui Hodorkovski


Mihail Hodorkovski
Mihail Hodorkovski

Ministerul justiției din Rusia a extins lista așa-numitelor organizații indezirabile, adăugând pe ea patru structuri ale omului de afaceri Mihail Hodorkovski și organizația cehă „Společnost Svobody Informace”, care colaborează cu grupul pentru drepturile omului „Komanda 29”.

Trei din organizațiile vizate ale lui Hodorkovski sunt înregistrate în Marea Britanie și una în Franța. Dintre acestea, cea mai cunoscută este Fundația Oxford Russia, care oferă burse pentru studenți și tineri cercetători.

Hodorkovski a anunțat deja că nu va mai oferi granturi și burse pentru Rusia.

În ceea ce privește organizația cehă „Společnost Svobody Informace”, care urmărește asigurarea accesului la informații importante pentru societate, procurorii ruși au spus că activitatea acesteia „reprezintă o amenințare pentru ordinea constituțională și securitatea Rusiei”.

Într-un comentariu pe Twitter, Hodorkovski a comparat aceste decizii ale autorităților ruse cu acțiunile organizației teroriste Taliban.

Fostul oligarh Mihail Hodorkovski, care a făcut închisoare în Rusia sub acuzația de escrocherie și evaziune fiscală, are interdicție de intrare în țară, fiind dat în urmărire de către autoritățile ruse.

Ministerul Justiției de la Moscova a introdus peste 40 de ong-uri străine pe lista organizațiilor indezirabile, care li se interzice să activeze în Rusia, iar cetățenilor ruși să colaboreze cu acestea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG