Linkuri accesibilitate

Rusia lansează noi atacuri cu rachetă în Ucraina, înainte de reuniunea G7


Rusia a lansat un nou val de rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina la 11 octombrie, la o zi după ce a bombardat mai multe orașe, inclusiv Kiev, și a ucis cel puțin 19 persoane, ca represalii pentru o explozie din weekend care a distrus singurul pod dintre Crimeea anexată de Moscova și Rusia continentală.

În urma ultimei escaladări a războiului neprovocat al Rusiei în Ucraina, se așteaptă ca președintele Volodimir Zelenski să le ceară liderilor principalelor națiuni industrializate din Grupul celor șapte (G7), în cadrul unei reuniuni video, să furnizeze urgent Kievului arme antiaeriene pentru a se apăra de rachetele rusești.

Presa ucraineană a raportat că au fost lansate 20 de rachete în dimineața zilei de 11 octombrie. Bloggeri militari ruși apropiați Kremlinului au confirmat, de asemenea, noul tir de rachete asupra Ucrainei. Autoritățile din regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, spun că zona a fost lovită de 12 rachete. S-au auzit explozii și în apropiere de Kiev și de orașul Hmelnițki, în vestul țării.

La Kiev, alarmele aeriene au sunat din nou, făcându-i pe oamenii să se adăpostească de urgență. Dnipropetrovsk, Vinniția, Nikolaev și Rivne au fost, de asemenea, lovite de rachete.

În regiunea Vinniția, la sud-vest de Kiev, o centrală termică a fost atacată cu drone de luptă. Nu s-au înregistrat victime, a declarat biroul de presă al centralei.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG