Linkuri accesibilitate

Rusia pregătește o relaxare în trei etape a restricțiilor impuse pentru combaterea Covid-19


Moscova, 6 mai 2020.
Moscova, 6 mai 2020.

Rusia intenţionează, după 12 mai, să relaxeze în trei etape restricţiile impuse pentru a controla răspândirea noului coronavirus, au declarat miercuri oficiali ruşi.
Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a afirmat că epidemia a fost stabilizată în ultimele două săptămâni, deși în capitală numărul contaminărilor a crescut dramatic. Creștere explicată însă print testările numeroase.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Rusia a crescut miercuri cu peste 10.000 pentru a patra zi consecutiv, ajungând la aproape 166.000, în timp ce rata deceselor a ajuns la 1.537.

În prima fază, oamenii vor avea voie să facă plimbări, a declarat Anna Popova, şefa Rospotrebnadzor, autoritate din domeniul sănătăţii publice, fără a specifica o perioadă.
În a doua etapă se vor redeschide școlile și unele companii din sectorul serviciilor, urmând ca facilităţi de agrement, inclusiv parcuri şi pieţe, să fie redeschise în a treia etapă, a mai spus Anna Popova.

Președintele Vladimir Putin a avertizat că o relaxare prea rapidă ar putea duce la o noa explozie a cazurilor de contaminare și a cerut populație să respecte reguli stricte de igienă și după ce se ridica o parte din restricții.

XS
SM
MD
LG