Linkuri accesibilitate

Rusia promite măsuri de răspuns la exercițiile militare Defender-Europe 20


Exerciții NATO în Letonia, iunie 2018

Rusia va adopta măsuri de răspuns la exercițiul Defender-Europe 20 planificat în primăvară în Europa, dar într-un asemenea mod încât să nu genereze riscuri inutile, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-o întâlnire cu echipa redacțională a semi-oficiosului Rossiiskaia Gazeta, potrivit agenției de presă TASS, citată de Agerpres.

Nu putem ignora procesele care provoacă o mare îngrijorare, dar vom răspunde într-o astfel de manieră încât aceasta să nu creeze riscuri inutile”, a adăugat ministrul rus.

În opinia sa, cei care organizează astfel de exerciții, „total nejustificate”, „doresc să provoace măsuri de ripostă pentru ca tensiunile să escaladeze în continuare”.

Lavrov a spus și că toate măsurile de răspuns luate de Rusia se vor desfăşura pe teritoriul ei şi nu pe teritoriul altor ţări.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dat asigurări, luni, că exerciţiul Defender-Europe 20, care va avea loc în lunile mai şi iunie ale acestui an, nu vizează Rusia, și a invitat reprezentanți ai Rusiei sa asiste la ele.

Exercițiile Defender 2020 vor fi cele mai mari manevre americane din ultimii 25 de ani în Europa. Circa 37.000 de militari soldaţi din 18 ţări urmează să participe la acest exerciţiu, care se va desfăşura în special în Germania, Polonia şi ţările baltice.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG