Linkuri accesibilitate

Rusia promite răspuns „pe măsură” dacă Moldova îi aplică sancțiuni europene  


Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al F. Ruse, Maria Zaharova. 

Federația Rusă spune că va fi forțată să recurgă la „represalii” împotriva R. Moldova dacă aceasta se va alinia la sancțiunile impuse Moscovei de Uniunea Europeană din cauza invadării Ucrainei în urmă cu peste un an.

„Nu va fi alegerea noastră, ci un răspuns la pași neprietenoși”, a spus la 23 martie purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al F. Ruse, Maria Zaharova.

Ea nu a precizat cum anume ar putea riposta F. Rusă.

Mai înainte, ministrul de externe al R. Moldova, Nicu Popescu, reiterase într-un interviu la Europa liberă că Chișinăul s-a aliniat recent unui pachet de sancțiuni impuse Rusiei din cauza nerespectării drepturilor omului, și ar putea să se alinieze și la altele.

Popescu a spus că alinierea s-a făcut „la invitația UE”.

În replica ei din 23 martie, purtătoarea de cuvânt rusă Zaharova a spus că asemenea măsuri ar merge împotriva intereselor Moldovei însăși, dovedind că liderii de la Chișinău ar subordona țara intereselor străine.

Zaharova a criticat de asemenea recenta aprobare în parlamentul moldovean a legii referitoare la termenul „limba română”, care va înlocui în toate documentele oficiale expresia „limba moldovenească”.

XS
SM
MD
LG