Linkuri accesibilitate

Rusia refuză să prelungească misiunea OSCE la două punte de graniță cu Ucraina


Școală din regiunea separatistă Donețk, din estul Ucrainei.

Rusia a refuzat să prelungească mandatul observatorilor internaționali pentru a monitoriza două puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, a declarat un oficial american. Courtney Austrian, responsabil cu afaceri la Misiunea SUA de pe lângă Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a declarat pe 2 septembrie că Washington-ul „regretă profund faptul că Rusia a decis să facă notă separată și să nu sprijine extinderea misiunii și finanțarea acesteia după luna septembrie”.

Austrian a mai declarat că misiunea OSCE și-a îndeplinit mandatul de a furniza „rapoarte imparțială” despre trecerile de frontieră la două puncte, în efortul de a restabili un anumit nivel de încredere între Rusia și Ucraina.

Ea a spus că decizia Kremlin-ului de a pune capăt mandatului „se înscrie într-un șir de promisiuni nerespectate, ceea ce arată că Rusia pur si simplu nu este interesată de menținerea unor relații bune cu vecinii”.

Rusia nu a comentat declarațiile.

Moscova este acuzată că din 2014, sprijină activ, inclusiv cu trupe și armament, milițiile secesioniste din estul Ucrainei. Războiul mocnit dintre separatiști și armata ucraineană a făcut până acum peste 13.200 de victime și a devastat economia Ucrainei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG