Linkuri accesibilitate

Rusia reia pe 6 aprilie repatrierea cetățenilor săi


Metroul de la Moscova pe timp de pandemie, 3 aprilie 2020
Metroul de la Moscova pe timp de pandemie, 3 aprilie 2020

Rusia a anunțat că luni, 6 aprilie, va publica noul plan al zborurilor charter organizate pentru repatrierea cetățenilor ruși, blocați în afara granițelor de izbucnirea pandemiei de coronavirus și decizia multor state de a-și închide granițele. Sâmbătă, guvernul a suspendat toate zborurile internaționale, într-o încercare de a încetini răspândirea pandemiei dar ulterior, vicepremierul Tatiana Golikova a spus că zborurile speciale vor fi reluate după ce autoritățile își fac o idee mai clară despre câți cetățeni ruși trebuie repatriați, unde sunt blocați acum și unde ar trebui să ajungă, în Rusia.

Ministerul de externe estimează numărul cetățenilor ruși aflați în străinătate la circa 30 de mii, Golikova a vorbit de aproximativ 26 de mii de ruși care ar dori să fie repatriați. Dar tot ea crede că numărul real ar putea fi dublu.

Ministerul de externe rus a primit un buget de peste 6 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cetățenii ruși blocați în afara granițelor. Acești vor primi o diurnă zilnică, calculată din ziua în care aveau biletul de întoarcere. Este vorba de 30 de dolari pe zi pentru un adult și 20 de dolari pentru un copil.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG