Linkuri accesibilitate

Rusia ridică embargoul numai la fructele și legumele din raionul Orhei 


Deputații Partidului Șor, Reghina Apostolova (centru) și Petru Jardan (dreapta), precum și deputatul comunist, Constantin Starîș (stânga) în vizită în Rusia

Moscova permite importul de legume și fructe de la trei întreprinderi din raionul Orhei, după negocierile cu autoritățile locale, anunță Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară Rosselhoznadzor.

Instituția a ridicat embargoul la importul produselor agricole pentru gospodăria țărănească Petru Maler și SRL-urile Laur Matei și Rusmiliud, precizând că, în cazul în care nu vor fi depistate organisme de carantină în loturile livrate, lista companiilor din raionul Orhei care vor avea dreptul să exporte în Federația Rusă va fi extinsă. Decizia a fost luată după discuțiile dintre reprezentanții Rosselhoznadzor și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

La începutul lui septembrie, deputații Partidului Șor, Reghina Apostolova și Petru Jardan, precum și deputatul comunist, Constantin Starîș, au fost într-o vizită la Moscova, unde s-au întâlnit cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din Duma de Stat, Leonid Sluțki. Potrivit comunicatelor formațiunilor politice, discuțiile s-au axat pe permiterea exportului de produse în Federația Rusă pentru agricultorii din Orhei, precum și aprovizionarea cu gaze naturale a raionului.

Federația Rusă a instituit, pe 15 august, un embargo la fructele și legumelor din R. Moldova, cu excepția raioanelor de est, invocând multiple cazuri de depistare a organismelor dăunătoare în loturile exportate de producătorii moldoveni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG