Linkuri accesibilitate

Rusia spune că primul caz de variola maimuței provine de la cineva venit dintr-o excursie în Europa


Oficialii ruși din domeniul sănătății au declarat că primul caz de variolă a maimuțelor a fost detectat în țară, atribuindu-l unui „tânăr” cu o formă ușoară a bolii.

„Infecția a fost depistată la un tânăr care s-a întors dintr-o călătorie prin țări europene și s-a prezentat la o unitate medicală cu o erupție caracteristică", a declarat Rospotrebnadzor, autoritatea de supraveghere a sănătății, într-o declarație din 12 iulie. „Au fost stabilite persoanele de contact, iar acestea sunt monitorizate de medici”, se arată în declarație. Autoritățile medicale mai spun că bărbatul a fost izolat în spital și că are o formă „ușoară” a bolii. În declarația oficială se mai afirmă că boala bărbatului a fost detectată din timp, ceea ce „a ajutat la prevenirea răspândirii ulterioare a infecției”.

Variola maimuței produce febră, dureri de cap, dureri musculare, frisoane, oboseală și o erupție cutanată care evoluează în leziuni și papule. Peste 50 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cazurile confirmate depășind 7600. Boala este de mult timp endemică în Africa Centrală și de Vest. Nu a fost asociat niciun deces focarelor din țările non-endemice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG