Linkuri accesibilitate

Rusia susține că armament livrat de Occident Ucrainei ar fi ajuns pe piaţa neagră a armelor


Militari ucraineni trag cu un obuzier auto-propulsat francez Caesar împotriva unor poziți rusești din Donbas, 15 iunie 2022.

Rusia susține că armament livrat de Occident Ucrainei ar fi ajuns pe piaţa neagră a armelor, precum şi în Orientul Mijlociu, dar nu a prezentat nici o dovadă, relatează AFP.
O parte din armele livrate Kievului „se răspândesc în Orientul Mijlociu şi sfârşesc, de asemenea, pe piaţa neagră", a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unui discurs transmis la televiziune. Șoigu nu a adus nici o informație concretă care să-i susțină acuzația, notează AFP.

De la lansarea invaziei în Ucraina, în februarie, Moscova a criticat în repetate rânduri sprijinul militar acordat de Occident Kiev-ului și a lăsat chiar de înțeles că NATO ar risca să intre în conflict direct cu Rusia.

Serghei Şoigu a susținut că ţările occidentale că au livrat deja peste 28.000 de tone de arme Ucrainei „în speranţa de a prelungi conflictul" şi de a face Rusia să sângereze.

După ce forțele de ruse au preluat luni 4 iulie controlul asupra întregii regiuni Luhansk, președintele Vladimir Putin a ordonat armatei sale să continue ofensiva în estul Ucrainei.

Pentru că nu a a reușit să cucerească capitala Kiev la începutul invaziei, Rusia și-a redistribuit efectivele în estul Ucrainei, cu scopul de a captura provincia industrială Donbas, compusă din regiunile Luhansk și Donețk.

Între timp, armata rusă și-a intensificat bombardamentele asupra unor importante puncte de apărare ucrainene din Sloviansk și Kramatorsk.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG