Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov: Rusia va răspunde cu aceeași monedă Bulgariei după expulzările diplomatice


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova va răspunde cu aceeași monedă la expulzarea de către Bulgaria a 70 de diplomați ruși.

Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a declarat săptămâna trecută că va cere Moscovei să își închidă ambasada de la Sofia din cauza expulzărilor. Bulgaria a susținut la 28 iunie că îi expulzează pe diplomații ruși pentru că au lucrat împotriva intereselor Sofiei. Aceștia au primit termen până la 3 iulie pentru a părăsi țara.

Expulzarea, care tensionează grav legăturile diplomatice între cele două țări, reprezintă cel mai mare număr de diplomați ruși expulzați vreodată de Bulgaria, care este membră a Uniunii Europene și a NATO. Bulgaria a susținut cu tărie sancțiunile occidentale împotriva Moscovei din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Țările europene au expulzat sute de membri ai personalului diplomatic rus de când Moscova a lansat războiul neprovocat împotriva Ucrainei, la 24 februarie. Rusia a ripostat, la rându-i, trimițând acasă diplomați din numeroase țări UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG