Linkuri accesibilitate

Rusia vrea acord cu SUA pentru a se abține reciproc de la atacuri cibernetice în alegerile celeilalte


Donald Trump și Vladimir Putin
Donald Trump și Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin a cerut un nou acord cu Statele Unite pentru a se asigura că niciuna dintre țări nu declanșează atacuri cibernetice în alegerile celeilalte.

Putin a solicitat astazi o resetare relațiilor dintre Rusia și Statele Unite, adăugând că dorește un acord între cele două țări pentru a preveni incidentele din spațiul cibernetic.

Oferta lui Putin vine pe fondul unor rapoarte recente care sugerează că Moscova ar putea deja să încerce să intervină în viitoarele alegeri prezidențiale din SUA.

Agențiile de informații americane au ajuns la concluzia că Moscova a intervenit în alegerile prezidențiale americane din 2016 cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump, inclusiv prin atacarea campaniei rivalei sale Hillary Clinton. Moscova neagă acuzația.

„Una dintre principalele provocări strategice ale timpului nostru este riscul unei confruntări pe scară largă în sfera digitală”, a spus Putin în declarația de astazi de la Kremlin.

Facebook a anunțat ieri că a demontat trei rețele de conturi false care ar putea fi utilizate de serviciile de informații din Rusia pentru a scurge documente false pentru a perturba viitoarele alegeri din SUA.

Compania de socializare a declarat că conturile suspendate erau legate de serviciile secrete rusești și de persoane asociate cu organizația din Sankt Petersburg, cunoscută în prsa drept ” fabrica de troli”.

Microsoft a spus în urmă cu două săptămâni că hackerii cu legaturi cu Rusia, China și cu Iranul încearcă să spioneze persoane legate atât de campania electorala a lui Donald Trump, cât și de cea a lui Joe Biden. Rusia și China au respins acuzațiile.

Agentia Reuters a relatat pe 9 septembrie că Microsoft a alertat una dintre principalele firme de consultanță din campania electorală a lui Biden că a fost vizată de presupuși hackeri ruși susținuți de stat. Kremlinul a numit raportul „prostie”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG