Linkuri accesibilitate

Rușii care au interdicția de a călători trebuie să predea pașapoartele


Rușii vor fi obligați să își depună pașapoartele străine în termen de cinci zile de la data notificării interdicției de călătorie.

Această măsură este prevăzută într-un decret guvernamental din 22 noiembrie, publicat pe portalul legislativ oficial al F. Ruse. Documentul va intra în vigoare la 11 decembrie 2023.

Legea 114-FZ, după cum se numește documentul, prevede că interdicția de călătorie poate fi impusă angajaților FSB, persoanelor cu acces la secrete de stat și la „informații de importanță deosebită, precum și persoanelor condamnate, suspecților și inculpaților în cauze penale, debitorilor rău-platnici, persoanelor în faliment și recruților.”

Conform decretului, un recrut își poate primi pașaportul înapoi doar dacă prezintă dovada că și-a îndeplinit serviciul militar sau serviciul alternativ.

În vară, Putin a semnat un proiect de lege de modificare a legii „Cu privire la procedura de părăsire și de intrare în Federația Rusă”. Această lege stipulează că persoanele înrolate în armată sau în serviciul civil alternativ trebuie să își depună pașapoartele străine la departamentul de migrație al Ministerului Afacerilor Interne sau la MFC.

Predarea pașaportului trebuie făcută în termen de cinci zile din momentul în care comisia competentă a luat decizia de recrutare. Pașaportul poate fi primit înapoi după terminarea serviciului militar.

XS
SM
MD
LG