Linkuri accesibilitate

Ruslan Codreanu, fost primar interimar la Chișinău, intenționează să înființeze un nou partid


Ruslan Codreanu
Ruslan Codreanu

Ruslan Codreanu, fost primar interimar la Chișinău, a anunțat instituirea grupului de inițiativă privind crearea unui nou partid politic, informeaza agentia IPN. Codreanu a menționat că noua formațiune politică nu este de stânga, de centru sau de dreapta, cu structuri, ierarhii sau doctrine, nu se regăsește ca alternativă nici într-o altă formațiune politică, ci vrea să ajungă la cei 50% de alegători indeciși.

Fostul edil a spus că astăzi a fost prima ieșire a grupului de inițiativă în public, iar peste câteva zile urmează să înceapă colectarea semnăturilor. Codreanu își propune să construiască „un partid credibil, de lungă durată, ca în 20 de ani să arătăm că se poate de trăi bine în Republica Moldova”. Printre cei din grupul de inițiativa se află medicul pediatru Mihai Stratulat și studentul Petru Socolan.

Potrivit IPN între iulie 2015 - noiembrie 2017, Ruslan Codreanu a fost consilier municipal din partea Partidului Popular European, iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chișinău pe domeniul social. În aprilie 2018-iulie 2019, a exercitat funcția de primar interimar al municipiului Chișinău.

XS
SM
MD
LG