Linkuri accesibilitate

„Săptămâna imunizării” anti Covid, acțiune pentru a relansa o campanie care stagnează


În pofida numărului în creștere de noi infectări și decese legate de Covid-19, vaccinarea stagnează în R. Moldova.

Numărul de noi infectări cu coronavirus continuă să rămână constant la peste o mie, luni s-au înregistrat 1.294 de noi cazuri. La fel și decesele rămâne constant peste nivelul de 30, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 38 de cazuri de decese legate de Covid-19, informează Ministerul Sănătății. Sunt peste 2.400 de persoane internate în spital, între care 228 în stare extrem de gravă.

Pentru a intensifica ritmul vaccinării, care stagnează la circa 30% din populația adultă, s-a lansat săptămâna imunizării, ceea ce însemană că se organozează punct de vaccinare în centre comerciale sau alte locuri frecventate des, la care oamenii se pot vaccina anti Covid-19 fără progrmare.

În mai multe regiuni ale țării, precum municipiul Chișinău, orașele Soroca, Căușeni, Cahul, Telenești, Strășeni, Anenii Noi, Glodeni, Hâncești, Leova, Criuleni, Rezina, Orhei, Ungheni, Nisporeni, Edineț, vor fi organizate puncte de vaccinare în incinta centrelor comerciale și în parcările unor rețele de supermarketuri. Oamenii vor avea posibilitatea să se vaccineze fără programare. Se extinde și programul de lucru al unor centre de vaccinare ca cel municipal din Chișinău până la ora 20. În multe acțiuni vor fi antrenați și studenții la medicină.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG