Linkuri accesibilitate

Prima ședință a noului Parlament s-a încheiat fără alegerea structurilor de conducere


Actualizare, 11.00: prima ședință a noului Parlament s-a încheiat fără alegerea structurilor de conducere , în pofida insistențelor deputaților opoziției.

Liderul interimar al PAS, partidul care deține majoritatea, a anunțat reluarea dezbaterilor joi. Igor Grosu a precizat: „Deși termenul prevede 10 zile, noi propunem zilele următoare să decidem asupra comisiilor nominale și să revenim în ședință joi la ora 10:00”, a menționat Igor Grosu.

Într-un scurt discurs ținut în plenul Parlamentului, președinta Maia Sandu a asigurat că noul guvern va fi format în scurt timp. „ Din acest moment declar toleranță zero față de corupție” a mai declarant președinta.

------------------------------------------------

Luni 26 iulie are loc ședința de constituire a noului Parlament al Republicii Moldova, în care partidul pro-prezidențial Acțiune și Solidaritate (PAS) deține o majoritate confortabilă de 63 de mandate.

În deschiderea ședinței, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a spus că magistrații CC nu au constat încălcări care să influențeze rezultatele votării și a spus că alegerile au fost libere și corecte.

Astfel, parlamentul de Legislatura a XI-a se consideră legal constituit.

Prima ședință este condusă de decanul de vârstă al Parlamentului, deputatul comunist Eduard Smirnov.

În noul Parliament sunt numai trei fracțiuni: PAS cu 63 de mandate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate și șase mandate aparțin Partidului Șor.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG