Linkuri accesibilitate

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat că a prevenit un amplu atac cibernetic al unor hackeri ruși


Imagine generică
Imagine generică

Serviciul de securitate ucrainean (SBU) a anunțat în 16 martie că a prevenit un amplu atac cibernetic al unor hackeri ruși împotriva informațiilor secrete ale guvernului de la Kiev. SBU a precizat că obiectivul atacului a fost de „a avea acces la datele secrete ale celor mai importante instituții ale puterii de stat din Ucraina”, și a acuzat Serviciul federa de securitate din Rusia (FSB) că s-a aflat în spatele hackerilor ruși acuzați de atac.

Autoritățile ucrainene au învinovățit în trecut Moscova că a orchestrat atacuri cibernetice ample ca parte a unui război hibrid împotriva Ucrainei, o acuzație respinsă de conducerea Rusiei. FSB n-a comentat deocamdată asupra acuzației din 16 martie. Pe de altă parte SBU nu a dat detalii despre vreo pagubă pricinuită de acest din urmă incident, pus pe seama unui grup de hacker controlat de FSB identificat drept Armageddon.

În februarie, autoritățile ucrainene din domeniul securității cibernetice au acuzat câteva rețele de internet rusești neidentificate că au atacat mai multe website-uri ucrainene de securitate și apărare, încercând să răspândească mat erial dăunător prin intermediul uni sistem de pe web.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG