Linkuri accesibilitate

Schimbările climatice sunt cea mai serioasă problemă a viitorului, consideră majoritatea cetățenilor UE. Opinii diferite în România


Vox populi: Ce spun oamenii întâlniţi pe străzile Chişinăului despre schimbările climatice
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:35 0:00

Vox populi: Ce spun oamenii întâlniţi pe străzile Chişinăului despre schimbările climatice? iulie 2021

Potrivit noului sondaj Eurobarometru, cetățenii UE cred că schimbările climatice sunt cea mai gravă problemă. Pentru români, sărăcia și bolile sunt mai importante.

În România, interesul pentru problema schimbărilor climatice este scăzut, ceea ce se vede și atunci când sunt puși să aleagă ce măsuri ar lua pentru a încerca să contribuie la combaterea lor. De exemplu, doar 38% dintre români spun că vor încerca să recicleze selectiv, față de 75% media UE, și doar 54% consideră că banii din planul de redresare economică ar trebui investiți în principal în economie verde, relatează Digi24.

Pe 3 iulie, în Uniunea Europeană a intrat în vigoare directiva care interzice vânzarea anumitor produse din plastic de unică folosință, cum ar fi tacâmurile, farfuriile sau paile. Guvernul României, pentru moment, nu a adoptat vreo lege vizând transpunerea în practică a acestei directive care este costisitoare, implicând și dezvoltarea unor alternative.

XS
SM
MD
LG