Linkuri accesibilitate

Scumpirea pâinii scoate la iveală o „evaziune fiscală extraordinară”, susține PAS


Vicepreședintele comisiei parlamentare pentru agricultură, deputatul PAS, Vladimir Bolea crede că recenta scumpire a pâini cu aproape 1 leu se explică numai prin „jocurile politice ale unor companii” care și-ar „plătii datoriile” față de anumite partide. Într-un interviu cu Europa Liberă, Bolea atrage atenția că prețul făinii a scăzut, așa că obiectiv nu există motiv pentru ca scumpirea să se facă în acest moment, în ajunul alegerilor generale anticipate. „ Vorbim de companii care vin dintr-o zonă unde se votează peste 90% pro partidele de zona roșie” a declarant Bolea în interviul cu Europa Liberă.

Vladimir Bolea (PAS): Nu mai este grâu în țară
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:46:44 0:00

Mai mult, deputatul PAS vorbește și despre o „evaziune fiscală extraordinară” în R. Moldova, tolerate sau ignorată de Inspectoratul Filscal condus de Ministerul de Finanțe. Obiectiv, statistic, grâu nu mai este pentru că din producția totală de 569 de mii de tone, 117 mii au fost exportate, restul sunt pentru consumul interne. Realitatea economică arată însă că „grâu este”, dovadă că prețul făinii a scăzut cu aproape 20 de bani față de luna februarie, a argumentat Bolea.

Scumpirea recentă a pâinii, cu aproximativ un leu și doar de unele companii a fost criticată recent și de liderul ad-interim PAS, Igor Grosu, care l-a acuzat zilele trecute pe ministrul în exercițiu al agriculturii, Ion Perju, de complicitate la schemă.

Perju s-a apărat, spunând că ar fi vorba de acuzații motivate politic, însă a fost de acord că scumpirea pâinii este una nejustificată.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG