Linkuri accesibilitate

Scurgerea de gaze din conducta Nord Stream 1 a fost oprită


Scurgeri de gaze din conducta Nord Stream 2 văzute de un interceptor F-16 danez la Bornholm, 27 septembrie 2022
Scurgeri de gaze din conducta Nord Stream 2 văzute de un interceptor F-16 danez la Bornholm, 27 septembrie 2022

în conducta avariată Nord Stream 1 presiunea a fost stabilizată, au anunțat autoritățile din Danemarca pe 2 octombrie, adăugând că scurgerea de gaze naturale a fost acum oprită.

Traseul Nord Stream
Traseul Nord Stream

Săptămâna trecută au fost descoperite patru fisuri pe conductele Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică, în apropiere de Danemarca și Suedia. Deși niciuna dintre aceste conducte nu era în uz în momentul în care au avut loc presupusele explozii, ele erau pline de gaz care a ieșit la suprafața Mării Baltice începând cu 26 septembrie. La 1 octombrie, Agenția daneză pentru energie a anunțat că gazul nu mai curgea din conducta Nord Stream 2. Trei scurgeri - două în zona daneză și una în zona suedeză - au fost descoperite săptămâna trecută în cele două mari conducte rusești submarine concepute pentru a transporta gaze naturale către Germania. Suedia a anunțat la 29 septembrie că paza sa de coastă a descoperit o a patra scurgere.

Incidentele au loc pe fondul creșterii tensiunilor dintre Europa și Rusia din cauza războiului din Ucraina. NATO și Uniunea Europeană spun că scurgerile au fost cauzate de sabotaj, dar s-au abținut până acum să dea vina direct pe Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG