Linkuri accesibilitate

Scutirea de dovada vaccinării anti-COVID a lui Djokovic pentru Australian Open „nu este ireversibilă”


Novak Djokovic
Novak Djokovic

Premierul australian Scott Morrison a spus că scutirea de dovada vaccinării anti-COVID-19 a campionului sârb de tenis Novak Djokovic în vederea participării la Australian Open nu este ireversibilă.

„Dacă dovezile sunt insuficiente, el nu va avea parte de altfel de tratament decât alții și va trebui să ia primul avion înapoi spre casă”, a declarat Morrison miercuri la o conferință de presă. Numărul unu mondial, care a câștigat nouă titluri la Melbourne Park, inclusiv ultimele trei, a anunțat că va participa „grație unei scutiri” la turneul care începe la 17 ianuarie, atrăgându-și critici.

Legenda tenisului australian Rod Laver, al cărui nume îl poartă arena centrală de la Melbourne, a avertizat că Djokovic s-ar putea confrunta cu ostilitatea spectatorilor. Campionul sârb a făcut în ultimele luni declarații anti-vaccin și a refuzat să spună dacă este sau nu este vaccinat, iar autoritățile medicale australiene care i-au dat scutirea nu pot divulga rațiunile care le-au făcut să ia această decizie, din motive de etică medicală, așa că explicațiile pe care le așteaptă inclusiv guvernul australian le poate da numai Djokovic, personal.

XS
SM
MD
LG