Linkuri accesibilitate

Se înmulțesc cererile de demisie la adresa șefului ANSP, Nicolae Furtună


Recenta declarație a șefului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) , Nicolae Furtună privind victimele pandemiei de Covid-19, pe care le-a calificat drept „o povară”, a stârnit un val de indignare în lumea politică și mai multe cereri de demisie din partea opoziției.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a declarat într-o postare pe Facebook că: „Recenta declaraţie a lui Nicolae Furtună, şeful ANSP, demonstrează, dacă mai era nevoie, de cât cinism şi nesimţire poate da dovadă această guvernare atunci când este vorba despre oameni şi despre sănătatea lor. Demisia acestui personaj este singura cale...”.

Luni, în emisiunea „Punctul la AZI” de la TVR Moldova, Furtună a declarat între altele: „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună.

Demisia lui Nicolae Furtună a fost cerută și de Andrian Candu, liderul Grupului Pro Moldova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG