Linkuri accesibilitate

Se mărește din nou numărul de paturi pentru Covid-19. Vaccinarea stagnează


Leova, 3 octombrie 2021 - una din regiunile cu cea mai redusă rată de vaccinare din R. Moldova (Ministeru Sănătății, 12 octombrie 2021).
Leova, 3 octombrie 2021 - una din regiunile cu cea mai redusă rată de vaccinare din R. Moldova (Ministeru Sănătății, 12 octombrie 2021).

Marți, 12 octombrie, în R. Moldova s-au înregistrat alte 1542 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 28 decese legate de COVID-19, anunță Ministerul Sănătății.

Tot marți, Ministerul Sănătății anunță că va fi mărit numărul de paturi și numărul de locuri în terapie intensivă, inclusiv din contul secțiilor non-COVID-19, pentru a asigura că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri. Ministerul Sănătății a asigurat însă că nu va fi limita accesul la servicii medicale pentru persoanele care au nevoie de asistență medicală, inclusiv intervenții chirurgicale” așa cum s-a întâmplat în alte țări, ca în România vecină, care se confruntă cu o creștere dramatică a cazurilor de noi contaminări.

Vezi reportajul „Recorder” de la Spitalul Universitar din București: „Așa arată un dezastru sanitar

Pe de altă parte, Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a avertizat că vaccinarea stagnează și a precizat că în prezent sunt internați cu COVID-19 2140 de pacienți, dintre care 145 în stare extrem de gravă.

Ea a mai arătat că din totalul pacienților internați cu COVID-19, 88% nu au schema de vaccinare completă, iar pacienții de la terapie intensivă – 91% nu au schema de vaccinare completă.

Tot Svetlana Nicolăescu a informat că ritmul vaccinării stagnează: numai 25% din populația adultă este vaccinată cu prima doză și mai puțin de 24% cu schema completă. Vaccinarea cu o doză în rândul lucrătorilor medicali este de 90,64 %, iar cu schema completă – 89,46 %.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în municipiul Chișinău – 35%. Urmează raioanele Soroca – 27%, Dubăsari – 25%, Orhei – 24%.

Cea mai redusă rată de vaccinare din țară (de la 13% până la 15%) se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală este în rândul populației cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani.

XS
SM
MD
LG