Linkuri accesibilitate

SBU a confirmat recucerirea orașulului strategic Kupiansk din regiunea Harkov


Membri ai centrului pentru operațiuni speciale „A” din SBU în orașul Kupiansk, 10 septembrie 2022.

Serviciul Ucrainean de securitate (SBU) a confirmat că forțele sale au intrat în orașul strategic Kupiansk din regiunea Harkov în nord-estul Ucrainei. SBU a publicat pe 10 septembrie imagini pe canalul Telegram, însoțite de textul: „Membri ai centrului pentru operațiuni speciale „A” din SBU în Kupiansk ,care a fost și va fi totdeauna ucrainean!”

Știrea a fost publicată în aceeași zi și de de Ukrainska Pravda împreună cu o fotografie care arată militari ucraineni arborând steagul țării lor în centrul orașului

Ukrainska Prava o citează pe Natalia Popova, consilieră al șefului Consiliul regional, care a afirmat pe Facebook că orașul a fost recucerit.

Pe 10 septembrie, ministerul britanic al Apărării a anunțat că unitățile ucrainene implicate în contra-ofensiva de recucerire a teritoriului ocupat de ruși în regiune se apropiau de Kupiansk.

„Forțele ruse din jurul localității Izium sunt tot mai izolate, iar unitățile ucrainene amenință acum orașul Kupiansk, a cărui capturare ar fi o lovitură considerabilă pentru liniile de aprovizionare rusești către linia frontului din Donbas”;

Regiunea Harkov, a cărui capitală este localitatea cu același nume și doilea oraș ca mărime din Ucraina, fusese cucerită de ruși la puțin timp după declanșarea invaziei rusești din februarie, și e unul punctul central al contra-ofensivei ucrainene.

„Preluăm treptat controlul asupra mai multor așezări, arborând din nou drapelul ucrainean și apărându-ne oamenii”, a spus președintele ucrainean Volodimr Zelenski pe 9 septembrie, în obișnuitul său mesaj video nocturn.

Există de asemenea din ce în ce mai multe indicii că trupele ucrainene înaintează semnificativ în regiunea sudică Herson, care a fost în ultimele săptămâni scena unor lupte majore

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG