Linkuri accesibilitate

Se relatează că orașul Lvov din vestul Ucrainei a fost din nou ținta unor atacuri rusești


Vedere aeriană a centrului istoric de la Lvov

Se relatează că orașul Lvov din vestul Ucrainei a fost din nou ținta unor atacuri rusești. Cel puțin patru explozii distincte au putut fi auzite din centrul orașului, relatează Associated Press. Primarul orașului a informat pe un canal de socializare că trenurile care plecau din localitate au fost oprite și că aprovizionarea cu electricitate a fost pentru scurt timp perturbată, iar edilul a precizat după aceea că atacurile au afectat sursa de alimentare, fără să dea detalii în plus.

La începutul invaziei rusești în Ucraina, care a avut ca țintă și Kievul într-o primă fază, majoritatea ambasadelor s-au refugiat la Lvov, oraș situat la numai 80 de kilometri de Polonia, țară NATO și membră în UE.

Pe măsură ce s-a intensificat valul de refugiați din Ucraina, ajuns între timp la peste cinci milioane, Lvov a devenit unul din centrele de unde refugiații plecau spre Polonia și mai departe, spre vestul Europei. Primele atacuri rusești la Lvov au avut loc la sfârșitul lunii martie și au continuat sporadic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG