Linkuri accesibilitate

Lloyd Austin anunță la Kiev un nou sprijin militar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina


Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a dat asigurări la Kiev că SUA vor continua să ofere asistență Ucrainei.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a dat asigurări la Kiev că SUA vor continua să ofere asistență Ucrainei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat luni, în timpul unei vizite la Kiev, un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 400 de milioane de dolari, care include arme și muniție suplimentară, vehicule blindate și sisteme antitanc.

„Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite continuă să sporească sprijinul pentru Ucraina. Astăzi aș dori să anunț un pachet de sprijin prezidențial în valoare de 400 de milioane de dolari pentru muniție, echipamente militare și arme pentru Ucraina”, a declarat Austin, citat de Ukrinform, la întâlnirea cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

Austin a adăugat că SUA vor continua să ofere asistență Ucrainei în conformitate cu acordul bilateral de securitate semnat anterior de președinții Zelenski și Biden.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, poartă discuții cu oficiali ucraineni la Kiev, unde a sosit pe 21 octombrie, în timp ce Rusia a lansat o nouă rundă de atacuri asupra Ucrainei, rănind mai mulți civili și distrugând infrastructură critică.

„M-am întors în Ucraina pentru a patra oară în calitate de secretar al apărării, demonstrând că Statele Unite, alături de comunitatea internațională, continuă să fie alături de Ucraina”, a scris Austin pe X, după ce a ajuns în capitala ucraineană cu trenul din Polonia.

„Vom continua să sprijinim Ucraina în eforturile sale de a-și apăra teritoriul suveran”, a declarat Austin reporterilor care călătoresc cu el.

„Am urmărit evoluția luptei de-a lungul timpului. Și de fiecare dată când a evoluat, ne-am ridicat la înălțimea ocaziei de a satisface nevoile (Ucrainei) pentru a ne asigura că au fost eficienți pe câmpul de luptă”, a mai spus oficialul american.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca discuțiile lui Austin cu liderii ucraineni să aducă vreo schimbare în poziția Washingtonului cu privire la cererile repetate ale președintelui Volodimir Zelenski, care cere ca forțelor sale să li se permită să utilizeze sisteme de arme sofisticate donate de Occident pentru a lovi mai adânc în interiorul Rusiei.

Forțele Kievului întâmpină dificultăți în a opri înaintarea trupelor rusești în estul Ucrainei, fiind depășite numeric și în arme.

Zelenski cere aliaților occidentali sprijin pentru așa-numitul său „plan de victorie” care, în opinia sa, ar putea să schimbe cursul războiului în favoarea Kievului. Planul prevedere, între altele, o invitație oficială pentru Ucraina de a adera la NATO și permisiunea de a folosi arme occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi adânc în teritoriul Rusiei. Până acum, aliații occidentali ai Kievului au fost reticenți față de aceste cereri.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

XS
SM
MD
LG