Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a cerut liderilor talibani să negocieze rapid un acord de încetare a focului în Afganistan


Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, alături de membri ai echipei de negociatori din partea guvernului din Afganistan. Qatar, 22 noiembrie 2020

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a cerut liderilor talibani să negocieze rapid un acord permanent de încetare a focului în Afganistan, după convorbirile pe care le-a avut sâmbătă, 21 noiembrie, în Qatar.

Pompeo a cerut, de asemenea, reducerea violenței, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, după ce Pompeo s-a întâlnit cu vice-liderul taliban Mullah Abdul Ghani Baradar și cu alți membri ai echipei de negocieri ai talibanilor.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai spus că Pompeo „a solicitat o reducere semnificativă a violenței și a încurajat discuțiile accelerate cu privire la o foaie de parcurs politică și un acord de încetare a focului permanent și cuprinzător”.

„Pe măsură ce plec de la Doha, sunt încrezător că putem să ne bazăm pe eforturile noastre de a aduce mai multă securitate și prosperitate în regiune”, a scris Pompeo pe Twitter, la încheierea turneului său în țări ale Europei și Orientului Mijlociu. De asemenea, el s-a întâlnit cu liderul din Qatar și cu ministrul de externe. Discuțiile dintre guvernul de la Kabul și talibani au început la jumătatea lunii septembrie, dar s-au confruntat cu blocaje pe probleme de procedură.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG