Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat SUA va discuta la Bruxelles cu lideri NATO și UE


Antony Blinken
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken va călători la Bruxelles, luni, 22 martie, pentru a se întâlni cu lideri NATO și UE, în cadrul eforturilor președintelui Joe Biden de a restabili relațiile transatlantice. Blinken va participa la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO și va avea consultări cu aliații și cu secretarul general Jens Stoltenberg, pe 23 și 24 martie, a anunțat Departamentul de stat american.

Potrivit unui comunicat, discuțiile de la Bruxelles sunt menite „să sublinieze determinarea administrației Biden de a consolida alianța transatlantică și să revigoreze relațiile noastre cu aliații prin NATO”. Pe agendă se mai află îngrijorări legate de China și Rusia, rolul NATO în Afganistan, securitatea cibernetică, combaterea terorismului, schimbările climatice, securitatea energetică și altele, a mai anunțat Departamentul de stat.

La Bruxelles, Antony Blinken va avea de asemenea convorbiri cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cu șeful politicii externe europene, Josep Borrell, despre redresarea post-pandemică, schimbările climatice și consolidarea democrației.

XS
SM
MD
LG