Linkuri accesibilitate

Secretarul general al ONU: escaladarea violențelor în Orientul Mijlociu este „îngrozitoare”


Secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat la Consiliul de Securitate că escaladarea violențelor în Orientul Mijlociu este „îngrozitoare”. Vorbind în debutul unei ședințe a Consiliului, la New York, duminică, Guterres a mai spus că poate urma o criză „necontrolabilă” și a cerut oprirea imediată a luptelor în Israel și Fâșia Gaza.

Ministerul sănătății din Gaza a anunțat că în loviturile aeriene israeliene de duminică au fost uciși 42 de oameni, inclusiv femei și copii, cel mai grav bilanț zilnic de la izbucnirea violențelor, pe 10 mai, între Israel și gruparea Hamas care controlează enclava. Atacurile israeliene au distrus trei clădiri, inclusiv reședința liderului politic al Hamas, Yahya Sinwar, potrivit armatei israeliene.

La Ierusalim, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus, tot duminică, în a șaptea zi a ostilităților, că operațiunea militară israeliană continuă „cu toată forța” și că va dura „atât cât este necesar” pentru a restabili calmul și liniștea pentru cetățenii israelieni. Declanșate de tulburări la Ierusalim, sunt cele mai intense lupte de la războiul devastator din Gaza din 2014.

XS
SM
MD
LG